Bišu maize ir ziedputekšņi, ko iekonservē bites. Kad putekšņi tiek pārnesti stropā, tie tiek uzglabāti. Bites ar putekšņu, nektāra un siekalu maisījumu aizpilda 2/3-3/4 šūnu, pieblietē ar galviņu un virspusē uzklāj medus kārtiņu, kas neļauj piekļūt gaisam. Putekšņu konservētāja ir pienskābe, kas uzkrājas pienskābās rūgšanas norisē. Rezultātā rodas jauns produkts-bišu maize. Pienskābe rada vidi, kurā nav spējīgi attīstīties mikroorganismi, tāpēc bišu maize var glabāties, nezaudējot savu vērtību. Tā iegūst brūnu nokrāsu.
Bišu maize satur: aminoskābes; vitamīnus; fermentus, kam ir antibakteriālas īpašības un augsta bioloģiskā vērtība; makro un mikroelementus; kāliju, magniju, dzelzi, jodu u.c. vielas.
Šī unikālā dabas produkta nekad nav par daudz-bišu maizi bites ražo ierobežotā daudzumā. To nevar mākslīgi kultivēt vai falsificēt.
Bišu maize ir bioloģiski daudz aktīvāka par ziedputekšņiem un organisms to vieglāk uzņemt.
Bišu maizi lieto gan svaigu, gan žāvētu gan kopā ar medu.
Atsauksmes (0)
Jūsu pateicības ziņojumu nevar nosūtīt
Zinot par atsauksmi
Vai tiešām vēlaties ziņot par šo komentāru?
Ziņojums nosūtīts
Atskaite ir nosūtīta un to pārbaudīs moderators.
Jūsu ziņojumu nevar nosūtīt
Novērtēt preci
Atsauksme nosūtīta
Jūsu komentārs ir pievienots un būs pieejams pēc moderatora apstiprinājuma.
Jūsu atsauksmi nevar nosūtīt
Jums var arī patikt
Atpakaļ
Nākošais